Inici
Artistes

ARTISTES

TOP ART t'ofereix un fons documental viu per que puguis conèixer als artistes que exposen a les galeries d'art de Barcelona. En aquest espai trobaràs información completa i actualitzada sobre aquests artistes i la seva obra.

ELISEU MEIFRÈN ›
ELISEU MEIFRÈN

Eliseu Meifrèn i Roig (Barcelona, desembre de 1858 – febrer de 1940) va ser un pintor català que va viure de ple l'etapa del modernisme tot i que, en la seva obra és mes marcada la influència de l'impressionisme francès. Eliseu Meifrèn i Roig (Barcelona, desembre de 1858 – febrer de 1940) va ser un pintor català que va viure de ple l'etapa del modernisme tot i que, en la seva obra és mes marcada la influència de l'impressionisme francès.
Els inicis de Meifrèn en la pintura coincidiren amb els epílegs del realisme i el naturalisme tot i que és conegut sobretot com a pintor de marines i paisatges, fets amb pinzellades soltes i en tons amables. Ara bé la seva obra és tan amplia que es distingeixen tres moments clars on el seu art canvia degut a les influències coetànies que adopta. El primer moment abasta des del seu aprenentatge a l'Escola de Llotja fins els seus viatges a París (1875 – 1890), després hi ha un moment d'estabilitat on la seva obra es mes madura i que abasta el canvi de segle (1890 – 1905), finalment un últim moment que abasta l'època dels seus viatges pel món fins la seva estada a Mallorca (1905 – 1939).
• Primer moment (1875 – 1890):[5]és el moment de formació en el qual va eliminant poc a poc els elements compositius que estableixen la tercera dimensió i es centra en elements de primer pla i l' enquadrament com feien molts dels artistes de l' Escola de Barbizon, per això es creu que té certa connexió amb l' estil dels seus pintors, així com amb els impressionistes per la pintura ràpida que vol captar el moviment i el predomini del color.
• Segon moment (1890 – 1905): [6]és el moment de maduresa del seu art on principalment gràcies a les influències impressionistes canvia la gama cromàtica utilitzada fins el moment, introduint nous colors i provant diferents efectes lumínics, tan en la incidència sobre superfícies aquàtiques com en els jocs de llum i ombra creat per vegetacions; realitzant sobretot quadres de temàtica agradable. A mes les pinzellades comencen a ser mes segures i delicades deixant a banda convencionalismes acadèmics.
• Tercer moment (1905 – 1939):[7]des d'ara la seva manera de fer ja és plena; ha assolit una varietat de temàtiques, riquesa en els plantejaments i seguretat tècnica, cosa que reflecteixen les seves series de temàtica variada. Meifrèn també analitzarà diferents formes de matisar els cels i les aigües en llocs i situacions diverses, però sobretot ho reflectirà en les obres que fa del poble de Cadaqués.[8] Sempre sense abandonar la idea de reflectir més que un tema o anècdota la fugacitat del temps mitjançant els moviments en l' aigua i l' aire.
Entre les seves obres poden citar-se Gent de mar i El Marne (1932),[9] tot i que potser la més coneguda per la seva recent restauració és El port de Barcelona. La seva obra va influir en pintors com Segundo Matilla.