Inici
Artistes

ARTISTES

TOP ART t'ofereix un fons documental viu per que puguis conèixer als artistes que exposen a les galeries d'art de Barcelona. En aquest espai trobaràs información completa i actualitzada sobre aquests artistes i la seva obra.

MARTÍN CHIRINO ›
MARTÍN CHIRINO
Troba'l a
Galeria Senda ›

Martín Chirino és un dels artistes contemporanis de major influència al panorama espanyol del segle XX. Les aportacions conceptuals, expressives, formals i materials d'en Chirino a l'escultura contemporània espanyola i internacional gaudeixen de reconeixement a tot el món. A partir de la seva primera exposició individual al 1958, l'espiral forjada en ferro es converteix en l'element bàsic i constant dels seus treballs en metall. El vent i els orígens evocats són els temes citats sota franges de ferro a base de ritmes helicoidals.

Segons les seves pròpies paraules: “Li diré que existeix una espiral que m’ha provocat una profunda emoció i que jo reconeixo com un lloc d’orígen (a partir del qual he avançat). Allò que està inscrit per primera vegada sobre les grans parets de lava de les Illes Canàries, ha començat prendre forma en el procés del meu treball i a transformar-se en escultura, escultura que es va convertir pràcticament en símbol”. Chirino utilitza el ferro per imposar línies austeres i expressions facials que llinden amb l'essencial manifestant el seu llenguatge personal basat en la capacitat de síntesi i d'evocació poètica.